Medojević: Gradonačelnik Budve vrijeđa i kleveće kao Šojić
Nebojša Medojević

WTE čašćen 6,5 miliona

Medojević: Gradonačelnik Budve vrijeđa i kleveće kao Šojić

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužio je gradonačelnika Budve Dragana Krapovića zbog toga što je pristao na vansudsko poravnanje i plaćanje 6,5 miliona eura njemačkoj firmi WTE, čime je, kako tvrdi, napravljen dil na štetu građana Budve.

Medojević u saopštenju tvrdi da "Bečićev gradonačelnik Budve brzo uči skolu DPS" i pita zašto je platio obaveze iz korupcionaškog Ugovora o kolektoru koje nije morao da plati, dodajući kako on "vrijeđa i kleveće kao pravi Šojić". 

"Bečićev gradonačelnik treba da odgovori na veoma prosto pitanje: 'Zašto nije pokrenuo proceduru za utvrđivanje ništavnosti Ugovora sa WTE, zbog pravosnažne presude da se radi o korupcionaškom Ugovoru, već je nastavio privatne pregovore sa WTE i pristao na vansudsko poravnanje i da plati 6,5 miliona eura njemačkoj firmi?' ", upitao je Medojević.

Jedan od lidera DF-a tvrdi da je gradonačelnik Budve imao konstantne tajne pregovore sa Duškom Markovićem i da je sa njim napravljen dil na štetu građana Budve.

"Ja sam mu lično pojasnio da je korupcionaški ugovor pravno ništavan i da opština Budva kao oštećene iz ovog korupcionaškog posla ima pravo na obeštećenje, te da nova vlast mora odmah da pokrene postupak za utvrđivanje ništavnosti ugovora, a onda da podigne tužbe protiv WTE u CG, Njemačkoj i Austriji za nadoknadu štete", smatra Medojević.

Kako napominje, predstavnik WTE priznao je pred sudom da je sklopio korupcionaški ugovor sa tadašnjim predsjednikom opštine Budva, Lazarom Rađenovićem.

"Dakle, njemačka firma je trebala da plati obeštećenje Budvi, a ne da Budva plaća bilo kakav novac kompaniji čiji je predstavnik u poslu sa opštinom Budva priznao da je sklopio korupcionaški dil", navodi se u saopštenju.

Pošto je njemačka firma je čašćena 6,5 miliona eura, umjesto da oni plate Budvi štetu zbog korupcije, postavlja se pitanje motiva i interesa državnog funkcionera.

"Očigledno da se Bečićev gradonačelnik ovdje više bavio zaštitom državnih garancija, investicionim imidžom zemlje, kao da je ministar u Vladi Markovića, umjesto da je štitio interese građana Budve", zaključuje Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.