Drama iznad Pule: NATO-ov F16 se pokvario, pilot tražio slijetanje

Drama iznad Pule: NATO-ov F16 se pokvario, pilot tražio slijetanje

U utorak uveče na nebu iznad Pule bilo je napeto. NATO-ov vojni avion F-16 imao je tehničke probleme pa je pilot zatražio slijetanje na pulski aerodrom.

Kako je objavio portal Regional Ekspres, drama na nebu iznad Pule trajala je gotovo sat vremena iznad tog grada kružila dva NATO aviona F-16. Ubrzo se ispostavilo da je jedan od njih imao tehničke probleme, zbog čega je zatraženo prinudno slijetanje na pulski aerodrom.

U pripravnosti su bile sve aerodromske službe, ali i vatrogasci i hitna pomoć. 

Međutim, nakon nekog vremena, avion koji je prijavio tehnički problem nije ni sletio na pulski aerodrom već je nastavio dalje. 

Za vrijeme trajanja drame, službenici aerodroma su preusmeravali redovne letove i bili u punoj pripravnosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.