URA: Darmanović da opozove Mićunovića sa mjesta ambasadora u Srbiji

URA: Darmanović da opozove Mićunovića sa mjesta ambasadora u Srbiji

Iz Građanskog pokreta URA pozvali su danas ministra vanjskih poslova da opozove Branislava Mićunovića kao opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Srbiji.

Kako tvrde Mićunović je prije par dana prisustvovao proslavi srpskog tabloida “Informer” čiji je urednik za crnogorsko izdanje u vrijeme izlaska ovog lista u Crnoj Gori pravosnažno osuđen jer je dozvolio širenje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti prema albanskoj manjini u Crnoj Gori.

“Za vrijeme izlaska “Informera” u Crnoj Gori, medijska scena je kontaminirana i spala je na najniže grane u istoriji novinarstva u Crnoj Gori. Razlog za smjenu Mićunovića vidimo i u kršenju člana 17 Zakona o vanjskim poslovima Crne Gore iz razloga što kao gost na proslavi pomenutog tabloida nije zaštitio interese Crne Gore i njenih građana već je prisustvom na indirektan način podržao fašistička i neprimjerena pisanja ovog lista”, kazao je šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić.

“Umjesto da razvija naučno-kulturnu saradnju sa državom prijema Mićunović je promovisao najprizemniji vid javnog djelovanja. Zato pozivamo ministra vanjskih poslova da opozove Mićunovića i zaustavi blaćenje ugleda Crne Gore i njenih građana u drugim državama”, poručio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.