Ispunjene pravne procedure: Crna Gora i Kosovo razgraničeni
Ilustracija

Stupio na snagu Sporazum o državnoj granici

Ispunjene pravne procedure: Crna Gora i Kosovo razgraničeni

Sporazum o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo stupio je na snagu.

"Ambasador Republike Kosovo u Crnoj Gori Skender Durmiši uručio je, 4. juna 2018. godine, generalnoj direktorici za međunarodno pravne poslove Tatjani Raspopović verbalnu notu Ministarstva vanjskih poslova Republike Kosovo kojom je crnogorska strana obaviještena da je Republika Kosovo okončala unutrašnje pravne procedure neophodne za stupanje na snagu Sporazuma o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo, potpisanog u Beču, 26. avgusta 2015. godine", saopšteno je iz Ministarstvavanjskih poslova.

Saglasno članu 12 ovog Sporazuma, datum uručenja kosovske note ujedno je i datum stupanja na snagu istog, "budući da su obije strane ispunile unutrašnje pravne procedure neophodne za njegovo stupanje na snagu i o tome se međusobno obavijestile". 

Iz Ministarstva podsjećaju da je Crna Gora navedeni sporazum ratifikovala krajem decembra 2015. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.