Predstavnici Herceg Novog na proslavi jubileja Gradske muzike pobratimskog Novog Mesta (FOTO)
Foto: Opština Herceg Novi

Potvrđeni sadržajni i prijateljski odnosi

Predstavnici Herceg Novog na proslavi jubileja Gradske muzike pobratimskog Novog Mesta (FOTO)

Delegacija Herceg Novog prisustvovala je proslavi jubileja 190. godina od osnivanja Mesne godbe (Gradske muzike) pobratimskog grada Novog Mesta. Na poziv domaćina, gosti ovog slovenskog grada bili su Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi, kao i savjetnica Predsjednika Opštine Tamara Vujović i Vojislav Kilibarda ispred Javne ustanove kulture Herceg Fest, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi.

Kako je navedeno, da su dugogodišnji odnosi dvije opštine sadržajni i prijateljski, potrđeno je na sastanku koji je upriličen sa županom Novog Mesta Gregor Macedonijem i direktorom Zavoda za sport, kulturu, turizam i mlade Marjanom Hribarem. Sastanku sa predstavnicima Herceg Novog prisustvovala je i Branka Bukovec, iz nevladine organizacije DRPDNM, značajne NVO koja se bavi promocijom volonterskog rada i osvjedočeni je prijatelj našeg grada. 

NovoMestodefileGradskemuzikeimaoretkiHercegNovi3

Foto: Opština Herceg Novi

Saradnja Herceg Novog i Novog Mesta se ogleda u učestvovanju u zajedničkim projektima i inicijativama, kao što su organizacija arheološke izložbe, članstvo i partnerstvo u ALDI, razmjena iskustava među Gradskim muzikama, učešće mladih iz Novog Mesta na Dječijem karnevalu u Novom, projekat srednjih ugostiteljskih skola GATUS.

Susret je, navodi se, bio prilika i za predstavljanje ponude Herceg Novog kao festivalskog grada, sa posebnim fokusom na predstojeći jubilej, 50. Praznik mimoze. Shodno planiranom konceptu, upućen je poziv Opštini Novo Mesto da osmisli sadržaj i predstavi se u našem gradu  tokom programa Praznika.

NovoMestoposjetaKabinetu

Foto: Opština Herceg Novi

Tokom posjete je razgovarano i sa Marijanom Antić, predsjednicom odbora za međunarodnu saradnju, koja je kazala je da će se zalagati za bolju posjetu slovenačkih turista Prazniku mimoze.

Istaknuto je da je zajednički interes međusobna promocija dva grada, te je na sastanku potvrđeno da će se raditi na koordinaciji ovih aktivnosti sa novoformiranim Zavodom za sport, kulturu, turizam i mlade.  Kako je napomenuto, važna je i dobra saradnja sa ambasadom Republike Slovenije u Crnoj Gori, koja će biti upoznata sa svim daljim oblicima saradnje dva grada.

NovoMestodefileGradskemuzikeimaoretkiHercegNovi2

Foto: Opština Herceg Novi

Na početku programa obilježavanja jubileja održan je koncert Mesne Godbe uz konferansu, a bogat program nastavljen je sledećeg dana kada su zapažen nastup imali Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.