Predstava „Cvrčak i Mrav“ sjutra u KIC-u Budo Tomović
Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Iz drugačijeg ugla

Predstava „Cvrčak i Mrav“ sjutra u KIC-u Budo Tomović

Predstava „Cvrčak i Mrav“ (6+), koju je prema tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić,biće izvedena u srijedu 6. juna, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Predstava je rađena u koprodukciji Teatra mladih, Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor, Gradskog pozorišta, Herceg festa i Budva Grad teatra, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica. 

U predstavi igraju: Branka Femić-Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavići Branko Ilić.

Scenografiju je osmislio Branko Ilić, kostimografiju potpisuje Tijana Todorović uz asistentkinju Martu Garčević, dok je za koreografiju zadužena Marija Brajković.

Muzika je djelo sastava „Who See“, a aranžman za song „Koji sam ja kralj“ uradio je Peđa Nedeljković. Lektorka je Katarina Krek, a tehnički direktor i dizajner svjetla Nikola Krstić.

"Priča koju znamo, i koju smo čuli onoliko puta, ide otprilike ovako: 'Dok je trajalo ljeto, Mrav je vrijedno radio i pripremao zimnicu, dok je Cvrčak bezbrižno pjevao i zabavljao se, ne misleći na nastupajuću zimu. Kada je ona stigla, Mrav je mogao da se opusti i uživa u plodovima svog rada, dok je Cvrčak gladovao i smrzavao se'“, kazala je Marija Depolo.

Kako je ona rekla, mnogo je vremena prošlo od kada je Ezop ispričao svoju čuvenu basnu sa čuvenim naravoučenijem. I kako kaže, treba biti vrijedan. Međutim, danas je potrebno ispričati ovu priču iz nešto drugačijeg ugla. A oni koji se bave umjetnošću, mogu da je ispričaju samo iz ugla umjetnika.

"Mi 'cvrčci', ne možemo a da ne postavimo pitanje da li je naša muzika, pozorište ili bilo koja druga umjetnost manje značajna od tih, prema opšteprihvaćenom shvatanju, ozbiljnih profesija... A kada smo postavili to pitanje, došli smo do mnogo zanimljivih odgovora. Nećemo vam reći koji su, jer čar pozorišta (i umjetnosti uopšte) je upravo u tome da svako dođe do svojih odgovora, bio on Cvrčak ili Mrav", zaključila je Depolo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.