Montenegro Airlines jedan od najskupljih avioprevoznika na svijetu (FOTO)
Foto: Ilustracija

Cijena od 0,37 dolara po kilometru

Montenegro Airlines jedan od najskupljih avioprevoznika na svijetu (FOTO)

Crnogorski nacionalni avioprevoznik "Montenegro Airlines" se nalazi među deset najskupljih kompanija na svijetu, s cijenom od 0,37 dolara po kilometru, pokazuje analiza statističkog portala Statista i web stranice za planiranje putovanja "Rome2Rio".

Oni su uporedili 200 glavnih avioprevoznika prema prosječnoj cijeni jednog kilometra na međunarodnim letovima a istraživanjem je utvrđeno da su azijski avioprevoznici najjeftiniji, s "Air Asia X-om" na prvom mjestu sa cijenom u prosjeku 0,07 dolara po kilemoteru.

Slijedi ga "Air India Express" sa 0,08 dolara i "Air Asia" sa 0,09 dolara.

Čak 24 od 30 najjeftinijih avioprevoznika nalazi se u Aziji i na Bliskom istoku, bez američkih ili britanskih u top 10, piše Al Džazira Balkans.

ajbavioprijevoznici

Foto: Aldžazira Balkans

Ipak, od evropskih avioprevoznik,a među 10 najjeftinijih su litvanski "Primera Air", irski "Ryanair" i "WOW" sa Islanda.

"Ryanair" je sa 0,10 dolara po kilometru puno jeftiniji od svog velikog rivala "Easyjeta", koji košta 0,19 dolara po kilometru.

Takozvano budžet putovanje je znantno skuplje u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Southwestova" cijena po kilometru iznosi 0,29 dolara, što je skoro tri puta skuplje od "Ryanaira".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.