Otvoren četvrti Džada film fest u Podgorici: Za Kengura se tražilo mjesto više (FOTO)
Džada film fest u ulici Svetozara Markovića

Počinje sezona zelenih festivala

Otvoren četvrti Džada film fest u Podgorici: Za Kengura se tražilo mjesto više (FOTO)

Četvrto izdanje Džada Film Fest-a 2018. počelo je filmom "Kad porastem biću kengur, u ulici Svetozara Markovića, tražilo se mjesto više.

Na samom otvaranju publici se obratila gospođa Nela Savković - Vukčević,  sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport glavnog grada.

"Koliko je snažna čarolija slika potvrđuje podgorički Džada Fest. Veliko platno, duh i vaša energija noćas igraju glavnu ulogu u Podgorici", kazala je Savković - Vukčević.

DSCF5358

Otvaranje četvrtog izdanja Džada film festa

Publici su se obratili  Ana Martinović, ispred komanije Mtel, generalnog sponzora festivala, Nikola Vukčević selektor festivala i Nina Lončar ispred organizacije Džada Film Fest-a.

Festival je otvorio, putem video snimka, režiser filma "Kad porastem biću kengur",  Radivoje Raša Andrić, koji je izrazio žaljenje što nije bio u prilici da prisustvuje i samom otvaranju.

"Kada sam pogledao FB stranicu Džada Film Fest-a bilo mi je tek tada žao što neću moći da se izležavam sa vama na strunjačama po gradskim ulicama i gledam film. Ja trenutno snimam još dva filma, pa ćete me možda zvati još jednom, makar i kokice da prodajem", rekao je Andrić.

DSCF5373

Radivoje Raša Andrić, reditelj filma "Kad porastem biću kengur"

Otvaranjem Festivala i početkom prve projekcije otvorena je zvanično i sezona zelenih festivala. Svi filmovi tokom Džada Film Fest-a  će biti projektovani uz pomoć opreme za solarni bioskop. 

Danas je na repertoaru španski film "Volver",  koji će se prikazivati u Siti kvartu. Projekcije počinju sa prvim mrakom, ali organizatori pozivaju posjetioce da  dođu ranije da bi zauzeli mjesto i da ponesu svoje stolice, fotelje, hoklice....kako bi se udobno smjestili.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.