Objavljen spisak zemalja sa najgorim putevima, evo gdje je Crna Gora
ilustracija,arhiva

Objavljen spisak zemalja sa najgorim putevima, evo gdje je Crna Gora

U globalnom izvještaju o konkurentnosti za 2017. i 2018. godinu objavljen je rejting kvaliteta svjetskih puteva.Na spisku se nalazi 137 država, a Crna Gora se nalazi na 88. mjestu sa ocjenom 3.5.

Prema podacima izvještaja, najbolji putevi su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i njihova ocjena je 6,4 poena. Na drugom mjestu je Singapur, a na trećem Švajcarska. U obje zemlje kvalitet puteva procjenjuje se na 6,3 poena.

Među prvih deset zemalja na spisku se nalaze Hongkong, Holandija, Japan, Francuska, Portugalija, Austrija i SAD.

Posljednje mjesto na listi zauzima Mauritanija čiji su putevi procijenjeni na dva poena. Jednako loši putevi nalaze se u Kongu (2,1 poen), Haitiju (2,1 poen), Madagaskaru (2,2 poena), Gvineji (2,2 poena), Jemenu (2,3 poena), Paragvaju (2,4 poena), Ukrajini (2,4 poena), Mozambiku (2,5 poena), Moldaviji (2,5 poena) i Nigeriji (2,5 poena).

Od zemalja regiona bolje od Crne Gore, za koju se ističe tendencija poboljšanja kvaliteta puteva,  ocijenjena je Hrvatska koja je na 19. mjestu sa 5.5 poena i Slovenija na 51. mjestu- 4.4 poena. Srbija  na listi kvaliteta puteva zauzima 100. mjesto a BIH 109.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.