Dogovoreno mjesto i vrijeme: Tramp i Kim će se sastati u Singapuru 12.juna
Kim Džong Un i Donald Tramp

Istorijski susret

Dogovoreno mjesto i vrijeme: Tramp i Kim će se sastati u Singapuru 12.juna

Sastanak američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una zakazan je za 12. jun, u 9.00 ujutro u Singapuru po lokalnom vremenu, saopštila je sinoć Bijela kuća.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders rekla je da se nastavlja s planiranjem istorijskog samita u Singapuru i dodala da će se pregovarači SAD i Sjeverne Koreje sastati u demilitarizovanoj zoni na Korejskom poluostrvu radi pripreme.

Tramp je rekao da je cilj samita denuklearizacija Korejskog poluostrva, prenosi Beta.

Detaljna agenda samita biće naknadno saopštena.

Sadržaj pisma vođe Sjeverne Koreje namijenjeno Trampu, a koje je predao visoki sjevernokorejski zvaničnik Kim Jong Čol tokom boravka u SAD, Sandersova nije željela da komentariše, rekavši samo da je "interesantno".

Tramp je usredsrijeđen na postizanje nuklearnog dogovora s Kim Džong Unom, a njegovi partneri i saradnici zabrinuti su da neće posvetiti dovoljno pažnje kršenju ljudskih prava i regionalnim bezbjednosnim pitanjima, navodi agencija AP.

AP dodaje da fokus na nuklearno oružje može dovesti do toga da Tramp zanemari niz problemaričnih mjera sjevernokorejskog režima dok Kim Džong Unu obećava "zaštitu" u zamjenu za odustajanje od nuklearnog programa koji bi mogao da predstavlja direktnu prijetnju SAD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.