Saudijska Arabija izdala prvih 10 vozačkih dozvola ženama!
Foto:Screenshot

Saudijska Arabija izdala prvih 10 vozačkih dozvola ženama!

Saudijska Arabija saopštila je da je danas izdala prvih 10 vozačkih dozvola ženama, ali su aktivistkinje koje su se borile za pravo žena da voze i dalje u pritvoru u toj zemlji.

Jedina zemlja u kojoj je ženama zabranjeno da voze planira da ukine tu odredbu 24. juna, a prvih 10 dozvola ženama uručene su danas u Ministarstvu saobraćaja, prenosi Asošiejted pres.

Događaju nisu prisustvovali predstavnici stranih medija.

Prije dobijanja dozvola, 10 žena je prošlo kratak test vožnje pošto one već imaju vozačke dozvole drugih zemalja Velike Britanije, Libana i Kanade.

Iznenadni potez Rijada uslijdio je dok moguće suđenje i dalje u pritvoru čekaju četiri saudijske aktivistkinje koje su vodile kampanju za pravo žena da voze.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.