Zoran Radojičić kandidat za novog gradonačelnika Beograda
Zoran Radojičić

Zoran Radojičić kandidat za novog gradonačelnika Beograda

U Beogradu je danas održana sjednica proširenog sastava Gradskog odbora Srpske napredne stranke glavnog grada na kojoj je donijeta odluka o gradonačelniku.

"Jednoglasno je Gradski odbor SNS odlučio da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Zoran Radojičić, mislim da je to fer prema građanima Srbije", kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon obilaska oglednog stana iz državnog projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti "Zemunske kapije" u Zemunu, prenosi Anadolija.

On je bio prvi na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" na beogradskim izborima koji su održani u martu.

U medijima se mjesecima špekulisalo ko će biti prvi čovjek srpske prijestonice, a kao najozbiljniji kandidati pominjali su se aktuelni gradski menadžer Goran Vesić i predsjednica Opštine Savski Vijenac Irena Vujović, piše Alo.

Inače, Radojičić je specijalista dječije hirurgije i dječje urologije i jedan od najvećih stručnjaka za tu oblast u čitavom regionu. Pored funkcije direktora na Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj, on je i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Osnovne studije na ovom fakultetu završio je 1989. godine, a u Tiršovoj radi od 1991. Magistrirao je sedam godina kasnije, da bi 2006. odbranio i doktorat na ovom državnom fakultetu. Autor je brojnih radova u uglednim međunarodnim publikacijama. Usavršavao se godinama na najuglednijim klinikama u Danskoj i širom Sjedinjenih Američkih Država.

Radojičić je kazao i da niko nema pravo da bude nezadovoljan njegovom kandidaturom. Zakonski rok za izbor gradonačelnika Beograda je 9. jun, a do tada funkciju prvog čovjeka prijestonice obavljaće Andreja Mladenović, dosadašnji zamjenik Siniše Malog.

Komentarišući protest proizvođača malina koji su kod Prijepolja blokirali put prema Crnoj Gori i Jadranu i najavili da će blokirati put sve dok ne postignu dogovor sa državom, a zbog nezadovoljstva ponuđenom dnevnom cijenom od 50 do 80 dinara već traže da otkupna cijena maline po kilogramu ove sezone bude do 180 dinara, Vučić je rekao da dok ne budu zaustavljene blokade puteva, neće biti razgovora pod pritiskom, prenosi Anadolja.

aleksandarvucicaa

Aleksandar Vučić

"Vlada Srbije će da pomogne, ali ne ovako, pod pritiskom", naveo je.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.