Nadal se plasirao u četvrtfinale Roland Garosa
Rafael Nadal, Foto: AA

Savladao Marterera

Nadal se plasirao u četvrtfinale Roland Garosa

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal savladao je Njemca Maximiliana Marterera (70. ATP) rezultatom 3:0 u setovima u meču osmine finala Roland Garosa, čime je izborio plasman u četvrtfinale ovog turnira.

Nadal je osvojio prvi set rezultatom 6:3, te odmah pokazao da je veliki favorit u ovom meču.

Nastavio je s odličnom igrom i u drugom setu koji je dobio sa 6:2.

Treći set donio je puno više neizvjesnosti, ali je Španac ipak nakon tie-breaka uspio slaviti sa 7:6, za konačnih 3:0 u setovima, i plasman u četvrtfinale.

Nadal će u četvrtfinalu Roland Garosa igrati protiv Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana (12. ATP).

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.