Putin pozvao lidera Sjeverne Koreje u posjetu Rusiji
Vladimir Putin

Putin pozvao lidera Sjeverne Koreje u posjetu Rusiji

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin pozvao je lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una na globalni forum koji će u septembru biti održan u ruskom gradu Vladivostoku.

Novinska agencija Jonhap pozivajući se na rusku agenciju RIA Novosti javila je kako je Putinov poziv Kimu predat posredstvom ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova koji je prošle sedmice boravio u posjeti Sjevernoj Koreji.

U pismu se navodi kako je ruski predsjednik poželio uspjeh diplomatije u rješavanju pitanja u vezi s Korejskim poluostrva.

Ruska novinska agencija TASS ranije je javila kako je Lavrov tokom posjete Kima pozvao u posjetu Rusiji.

Još uvijek nije poznato da li je Kim prihvatio Putinov poziv.

Lavrov se 31. maja sastao sa liderom Sjeverne Koreje Kimom Džon Unom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i posljednjim dešavanjima oko Korejskog poluostrva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.