Malinari i danas protestuju: Do Crne Gore preko Novog Pazara i Tutina
Foto: AA

Traže da minimalna otkupna cijena bude euro i po po kilogramu

Malinari i danas protestuju: Do Crne Gore preko Novog Pazara i Tutina

Zbog protesta malinara u Prijepolju blokiran je magistralni put, zatvoren je i alternativni prolaz kroz centar grada, ali se do Crne Gore može stići preko Novog Pazara i Tutina.

Malinari nisu zadovoljni otkupnom cijenom od 100 dinara, pa ih je jutros na barikadi oko 300. Danas bi, kako oni najavljuju, mogli da im se pridruže i malinari iz ostalih dijelova Srbije,prenosi Tanjug.

Aleksandar Dragojević iz Podgorice, koji je na putu prema Kraljevu, kaže da u koloni kod Prijepolja čeka duže od tri sata, i pita se "šta smo mi krivi", misleći na vozače.

U razgovoru sa izvještačem Tanjuga sa lica mjesta, Đorđević očekuje da čekanje potraje do sjutra do podne.

U koloni je Boban Veljić iz Berana, koji kaže da se malinari muče i da je bolje da na ovakav način pokušaju da postignu svoje ciljeve, nego da ne rade ništa.

Malinari traže da minimalna otkupna cijena bude euro i po po kilogramu.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede koji je razgovarao s proizvodačima kaže da adresa za taj zahtjev nije država.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Srbije Velimir Stanojević poručuje da se problemi sigurno na ulici neće riješiti.

"Može da se razgovara, prije svega na relaciji proizvođači - prerađivači. Mi, kao država, kao medijatori ćemo pomoći u rješavanju svega toga", rekao je Stanojević.

Malinari iz udruženja „Limska dolina“, kojima su se pridružili uzgavijači „crvenog zlata“ iz cijelog užičkog kraja, poručuju da će tu ostati dok im ne budu pružene garancije da će otkupna cijena ovog voća biti 180 dinara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.