Kosovo će pristati na pomirenje sa Srbijom u zamjenu za priznanje nezavisnosti
Ramuš Haradinaj

Kosovo će pristati na pomirenje sa Srbijom u zamjenu za priznanje nezavisnosti

Kosovo će pristati na pomirenje sa Srbijom u zamjenu za priznanje nezavisnosti, izjavio je premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

On je dodao da to ne znači da će se zaboraviti počinjeni zločini.

"Šta može Kosovo da da za sporazum o priznanju. Može pomirenje, jer drugo nema šta da da. Pomirenje nije malo, znači da zaboravimo našu bol za nestalima i ubijenima, štetu, žrtve seksualnog nasilja, uništenu i opljačkanu ekonomiju. I kada se pomirimo, dajemo mnogo, mnogo više nego što je iko mogao dati. Ne kažemo da treba zaboraviti, to nećemo nikada, ali možemo se pomiriti, za priznanje. Da li je to ova godina? Ne mogu da kažem, ali mi smo tražili pomoć naših prijatelja i kada kažem da Kosovo stoji uz Ameriku, to radi zarad sopstvenih interesa", rekao je on a prenosi RTK2. 

Haradinaj nije rekao kada će se to dogoditi, ali je rekao da je 2018, godina u kojoj Kosovo treba da postane član međunarodne policijske organizacije Interpol. 

On je uvjeren da će neke zemlje zahtijevati članstvo Kosova u toj organizaciji. 

"Ove godine treba da se riješi ovo pitanje. Duboko sam ubijeđen da će mnoge zemlje da traže članstvo Kosova u Interpol, jer se tako bori protiv transnacionalnog kriminala koji je opasan i predstavlja prijetnju", rekao je on i od prijateljskih zemalja zatražio da pomognu Kosovu da postane član Interpola. 

Kosovski premijer smatra da je učlanjene Kosova u Ujedinjene nacije pitanje koje treba vrlo brzo riješiti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.