Ženi rođenoj bez vagine ljekari napravili novu: Napokon mogu da imam seks
Foto: Twitter

Ženi rođenoj bez vagine ljekari napravili novu: Napokon mogu da imam seks

Brazilka Žislen Marinjo je postala prva žena u svijetu kojoj je uz pomoć najnovije procedure u rekonstruktivnoj hirurgiji dobila vaginu.

Dvadesetrogodišnja Žislen Marinjo iz Brazila se rodila bez vagine, a njen slučaj je posebno težak jer nije imala ni matericu, jajovode ni jajnike, što znači da nikada ne bi mogla da ima djecu, prenosi B92.

Pravu dijagnozu, MRKH sindrom (Mayer Rokitansky Küster Hause), doktori su dijagnostikovali kada je imala 15 godina.

Njenim zdravstvenim problemom godinama su se bavili timovi svjetskih ljekara, a prošle godine u aprilu mjesecu Žislen se podvrgla operativnom zahvatu. Hiruzi su joj otvorili dio tijela na kojem je trebalo da se nalazi vagina i obložili ga ribljom kožom. 

Nakon što je provela tri nedjelje u bolnici, ova žena, prvi pacijent u svijetu koji se podvrgao ovakvoj proceduri, otpuštena je i sada je oduševljena rezultatima.

Brazilka je u intervjuu za Dejli mejl otkrila da je doinama bila u depresiji. Osim što ju je mučila sama pomisao da nikada neće imati djecu, Džusilin nije mogla da ima intimne odnose sa svojim dečkom Markusom. 

Nakon što su joj na kontroli ljekari rekli da je operacija uspješna, ova žena je konačno vodila ljubav sa svojim dečkom, a kako kaže, bila je u strahu da li će se tkivom tokom seksa oštetiti. 

"Bio je to predivan trenutak jer je sve savršeno funkcionisalo. Nije bilo boli, samo užitak i zadovoljstvo. Osećam sve na normalan način, kao da je oduvijek bila tamo", kazala je pacijentkinja za Dejli mejl.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.