Soraji Vučelić zabranjen ulazak u Srbiju zbog kontakata sa sumnjivim Crnogorcima
Soraja Vučelić

Soraji Vučelić zabranjen ulazak u Srbiju zbog kontakata sa sumnjivim Crnogorcima

Starleta Soraja Vučelić vraćena je prije nekoliko dana sa srpske granice pošto se njeno ime našlo u registru u kom su imena bezbjednosno-interesantnih osoba kojima je zabranjen ulazak u Srbiju.

Izvor Blica otkriva da je starleta pokušala u Srbiju da uđe iz Crne Gore, kao i da je bila šokirana kada joj je saopšteno da ne postoji način da dođe u Beograd, u kom inače uglavnom boravi.

Soraji Vučelić je zabranjen ulazak u sladu sa Zakonom o strancima, na osnovu kog se bez posebnog obrazloženja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbjednosti Srbije i njenih građana. Spisak postoji od ranije, ali je on nedavno proširen i tada je na njega dospjelo i Sorajino ime. Imena u registru su tajna, i čak ni osobe koje su na spisku se ne obavještavaju o tome, već da ne mogu u Srbiju saznaju tek kada se pojave na graničnom prelazu.

Starleta je više puta saslušavana u policiji i postoje informacije da je bliska sa ljudima iz jednog od zaraćenih kriminalnih klanova, čiji je sukob do sada odnio preko 20 žrtava.

Soraja Vučelić bila je u središtu istrage ubistva Armina Muše Osmanagića, vođe kriminalnog klana iz Bara, koji je u centru tog priomorskog grada likvidiran 16. septembra 2014. godine. Naime, Soraja, koja je ranije živjela u Baru, sjedjela je u Osmanagićevom kafiću „Sevoja“ i to za njegovim stolom. Navodno, trebalo je da od Osmanagića uzme “masarati” za potrebe snimanja svog spota. Nedugo posle njenog odlaska, Osmanović je ubijen.

Starletu je, na zahtjev barske policije, o tom slučaju, tačnije o njenim saznanjima o likvidaciji, saslušali inspektori beogradske Policijske uprave.

- Trenutak ubistva nisam vidjela i mnogo mi je žao što je Osmanagić stradao jer mi je bio drag - rekla je Soraja medijima posle ubistva Osmanagića.

Ovaj zločin još nije rasvijetljen.

Osmanagić je u žižu javnosti dospio 2004, kad ga je tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mićo Orlandić označio kao jednog od učesnika ubistva urednika Dana Duška Jovanovića. Važio je za vođu jedne barske kriminalne grupe, suprostavljene kriminalnoj organizaciji na čijem je ćelu nekada bio Luka Đurović, blizak saradnik Luke Bojovića.

Soraja je navodno nekada bila i u emotivno vezi sa hakerom Milošem Čujovićem, koga je i posjećivala u pritvoru u Spužu. Čujović, koji je državljanin Srbije, osuđen je za internet prevaru, ali je platio jemstvo od 230.000 eura, nakon čega ga je crnogorsko pravosuđe pustilo na slobodu. On je to iskoristio, pa je pobjegao iz Crne Gore.

U medijima se pominjalo da je upravo Čujović kupio Soraji džip “rand rover” koji je zapaljen u Podgorici krajem oktobra 2015. godine.

Soraja je dovođena u vezu i sa Kotoranokom Željkom Rolović, poznatom kao Madam Željka koja je hapšena i osuđena zbog organizovanja prostitucije u leto 2015. godine. Navodno su se družile, a upoznale su se u Domu za nezbrinutu djecu.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.