Razmatra se uvođenje aviolinije Podgorica – Barselona
ilustracija

Prva direktna linija između Crne Gore i Katalonije?

Razmatra se uvođenje aviolinije Podgorica – Barselona

Španski niskotarifni avioprevoznik Vueling je u fazi razmatranja ekonomske opravdanosti i isplativosti uvođenja sezonske avio-linije između Barselone i Podgorice, saznaje nezvanično portal Investitor.

Predstavnici Vuelinga nedavno su razgovarali sa upravom Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore, kada su dobili sve potrebne informacije vezano za uslove letenja prema Podgorici.

„Crna Gora radi na privlačenju jeftinih avioprevoznika i Podgorica je definitivno interesantna destinacija. Trenutno radimo analizu ekonomske opravdanosti i ako ona bude pozitivna, možemo se nadati letovima između Barselone i glavnog grada Crne Gore“, kazao je izvor portala iz kompanije International Airlines Group (IAG), koja upravlja Vuelingom.

Ukoliko se otvori, to će biti prva direktna linija između Crne Gore i Katalonije. Do sada su građani za Barselonu uglavnom koristili aerodrom kod Dubrovnika, odakle za katalonsku prijestonicu leti Vueling ali i norveški niskotarifni prevoznik Norwegian Air.

International Airlines Group jedna je od najvećih svjetskih avionskih grupa s 547 aviona koji lete na 268 odredišta i svake godine preveze oko 105 milijuna putnika. U pitanju je treća po veličini grupa u Evropi i šesta po veličini u svijetu, po prihodima.

IAG je mlada firma, osnovana u januaru 2011, IAG je matična kompanija Aer Lingusa, British Airwaysa, Iberije i Vuelinga. U pitanju je firma registrovana u Španiji a njene akcije su izlistane na berzama u Madridu i Londonu.

Iako registrovana u Španiji, sjedište IAG je u Londonu i danas upravlja vodećim avionskim kompanijama u Irskoj, Velikoj Britaniji i Španiji.

Iz Podgorice trenutno saobraćaju dva niskotarifna avioprevoznika – irski Ryanair i mađarski Wizz Air.

Izvor:Investitor.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.