Premijera predstave „Pepeljugino maslo” danas u KIC-u Budo Tomović (FOTO)
Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Premijera predstave „Pepeljugino maslo” danas u KIC-u Budo Tomović (FOTO)

Premijera predstave „Pepeljugino maslo”, koju je režirala Alisa Stojanović, a tekst pisala Tena Štivičić, biće igrana danas u 20 časova u Sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

„Pepeljugino maslo“ inicirano je vrlo slojevitim pogledom na svijet hrvatske dramatičarke Tene Štivičić koja već dugi niz godina živi u Londonu i koja u svojim kolumnama britko i duhovito posmatra crnogorsku svakodnevicu. Njene kolumne koje su objavljivane u hrvatskom časopisu  „Zaposlena” objavljene su u tri knjige: „Odbrojavanje”, „Vrag ne spava” i „Pepeljugino maslo”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

pepeljuginomaslo0518290

Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Ona se u svojim kolumnama pita kuda ide ovaj svijet i jesmo li već na korak od njegovog kraja. Pita se i šta su žene dobile, a šta izgubile u svojoj borbi za ravnopravnost, poslije sto godina feminizma. Bilo da piše o porodici, braku, abortusu, depilaciji međunožja, popularnim serijama ili ekologiji i emigranstskoj krizi zajednički imenitelj ovih kolumni jeste ženski rod. Mijenja se samo uloga iz koje posmatra svijet: ćerka, vjerenica, supruga, trudnica, majka, spisateljica, intelektualka... 

pepeljuginomaslo0518588

Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Dubravka Drakić, Maja Šarenac, Ivana Mrvaljević i Ivona Čović Jaćimović daju jedan važan kvalitet ovom projektu. Njih četiri su i veoma uspješne u svojoj profesiji, a i u onoj ulozi koju skoro svako društvo očekuje od žene – ulozi majke. Kao četiri strane svijeta, kao četiri ekstremiteta ili kao četiri elementa, čine jedinstvenu cjelinu - jednu ženu, koja je i djevojčica, i ćerka, i majka, i glumica, i intelektualka, koja ne pristaje na ovaj svijet ovakav kakav jeste jer vidi njegovo naličje. Dejan Đonović takođe ima važnu ulogu u „Pepeljuginom maslu“, samo što za razliku od njih četiri predstavlja javno mnjenje. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.