Ovako izgleda kada vas pojede velika bijela ajkula (VIDEO)
Foto: Screenshot

Snimljeno naprezanje mišića vilice

Ovako izgleda kada vas pojede velika bijela ajkula (VIDEO)

Fascinantan snimak prikazuje kako bi izgledalo kada biste se našli u ustima velike bijele ajkule.

Istraživači su dobili mnogo više materijala nego što su očekivali kada je velika bijela ajkula progutala jednu od podvodnih dron-kamera za istraživanje morskog svijeta u Pacifiku. 

Kamera zvana Trident nastavila je da snima u ustima predatora, a snimak prikazuje naprezanje mišića vilice, dok ajkula pokušava da sažvaće uređaj. 

Životinja je na kraju ispljunula kameru i otplivala dalje, piše Dejli mejl, a prenosi B92. 

Kamera još radi, a video-materijal je snimio Dominik Frec, softverski inženjer i istraživač Nacionalne geografije koji se trenutno bavi proučavanjem ajkula u okolini ostrva Gvadalupe u Meksiku. 

Iako je snimak objavljen prije nekoliko mjeseci, tek nedavno je privukao pažnju medija i postao viralan.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.