Preminuo Sinan Sakić
Sinan Sakić

Preminuo Sinan Sakić

Pjevač Sinan Sakić preminuo je danas nakon borbe sa teškom bolešću, prenose beogradski mediji.

Poznati folk pjevač primljen je u bolnicu 27. aprila, a posle ispitivanja ljekari su ustanovili da mu je neophodna transplantacija jetre. Prošle godine su mu ugrađeni stentovi u žučne kanale, ali su ljekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, posle pregleda, ustanovili da to nije trajno rješenje i da će morati na transplantaciju jetre.

Nakon što mu se nedavno zdravstveno stanje znatno pogoršalo, Sinan je iz Kliničkog centra Srbije prebačen u privatnu kliniku.

Transplantacija je trebalo da se obavi u inostranstvu, ali pjevač nije izdržao.

Sinan je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznici.

Pjevač je 70-ih godina radio je kao konobar u jednoj kafani. Onda su mu drugovi govorili da se okrene pjevanju, što je on prvo odbio jer je smatrao da ne zna da pjeva. Kasnije je ipak poslušao njihov predlog.

Počeo je karijeru pesmama "Rastanak kraj reke" i "Sreli smo se mnogo kasno" 1978. godine. Do 2017. godine Sinan je izdao 29 muzičkih albuma.

Među prvim hitovima bile su pjesme „Miko, druže moj“ i „Janičar“ sa albuma iz 1982. godine. Njegovi najveći hitovi do sada su: „Ej od kad sam se rodio“, „Sudbina me na put šalje“, „Zaljubljen u tebe“, „Izađi na pet minuta“, „Reci sve želje“ i još mnogo drugih pjesama.

Sinan je bio član legendarne grupe "Južni vetar" koju su činili Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, Sinan Sakić, Mile Kitić i Kemal Malovčić. Grupa se raspala 2001. godine.

Pjevač je od 1981. godine bio u braku sa suprugom Sabinom i imaju sinove Rašida, Elvisa i Alena i ćerku Đulkicu.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.