Autoput najbolja preporuka za nove razvojne projekte
Sa sastanka

Marković primio ambasadora NR Kine

Autoput najbolja preporuka za nove razvojne projekte

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine Cuija Dživeija.

Na sastanku je zaključeno da su odnosi dviju država na najvišem nivou – prijateljski, sadržajni i razgranati, da se saradnja i dalje razvija i napreduje i da je izgradnja prioritetne dionice Autoputa dodatno osnažila odnose Crne Gore i Kine i stvorila dobru osnovu za dalji dijalog o saradnji na novim razvojnim projektima.

Premijer je ocijenio da je za dostizanje ovako kvalitetnih crnogorsko-kineskih odnosa posebno zaslužan ambasador Cui lično.

„Sa zadovoljstvom konstatujem da je svaki naš susret bio na dobrobit naroda obje države. Svaki naš susret bio je i podsticaj za stvaranje nove vrijednosti u Crnoj Gori. Zahvaljujem Vam se ambasadore, u ime Vlade i u svoje ime, na takvom pristupu“ – rekao je premijer Marković.

Predsjednik Vlade je iskazao posebno poštovanje za odnos uvažavanja koji NR Kina iskazuje prema strateškom evropskom i evroatlantskom opredjeljenju Crne Gore.

Ambasador NR Kine je rekao da njegova zemlja pozdravlja dobar napredak Crne Gore na ekonomskom i političkom planu.

„Vrlo cijenimo postignuća Crne Gore od obnove nezavisnosti, a posebno prošle godine. Ne samo Kina nego cio svijet vidi da se uspješno razvijate, da imate stabilnu političku situaciju i da podižete standard građana. Kao vaše prijatelje to nas raduje“ – rekao je ambasador Cui.

Premijer Marković i ambasador Cui su konstatovali da je crnogorsko-kineska saradnja u oblastima naših razvojnih projekata, nauke, obrazovanja kulture i sporta doprinijela boljem upoznavanju naroda i kultura, sve većem interesovanju građane jedne zemlje za drugu, što se ogleda, među ostalim, u sve većem broju stipendija i crnogorskih studenata i sportskih stručnjaka u Kini, i kineskih turista u Crnoj Gori.

Ovakav pristup pokazuje da su odnosi na najvišem nivou, ali i da ne postoji maksimum, jer je uvijek moguće više, ocijenio je odlazeći ambasador NR Kine Cui Dživei.
 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.