Susret Lavrova sa Kim Džong Unom: Dođite u Rusiju biće nam drago
Foto: AP

Susret Lavrova sa Kim Džong Unom: Dođite u Rusiju biće nam drago

Sjevernokorejski predsjednik Kim Džong Un primio je danas ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u svojoj rezidenciji u Pjongjangu, kako bi razgovarali o problemima na Korejskom poluostrvu.

Lavrov je prvi predstavnik Rusije koji se sastaje sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong unom, prenosi Tass.

"Čak i ako su pojedini Rusi vidjeli Kim Džong Una, on je prvi zvaničnik koji se sastaje sa Kimom", rekao je jedan od članova ruske delegacije.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji boravi u radnoj posjeti Pjongjangu, pozvao je danas sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una u posjetu Moskvi.

"Dođite u Rusiju, biće nam veoma drago da vas ugostimo", rekao je Lavrov tokom susreta sa Kimom, prenijela je agencija Tass.

Lavrov je Kimu prenio Putinove želje da se uspješno razriješi problem na Korejskom poluostrvu, kao i to da Putin veoma cijeni "divne riječi napisane u poruci posle njegovog reizbora".

Kim je rekao Lavrovu da Sjeverna Koreja visoko cijeni politiku ruske vlade, a posebno ruskog predjsednika Vladimira Putina, koja se suprotstavlja američkoj dominaciji.

"Visoko cijenim činjenicu da se ruske vlasti jasno protive američkoj dominaciji", istakao je Kim, koji je dodao da je uvijek spreman da razgovora sa Rusijom o tom pitanju.

"Vaša posjeta pokazuje koliko pažnje rusko rukovodstvo i predsjednik Putin poklanjaju daljem razvoju i jačanju naših odnosa", zaključio je Kim. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.