Islamska država preuzela odgovornost za napad u Liježu

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Liježu

Grupa Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Liježu u Belgiji gdje su ubijene tri osobe, prenosi danas Amak, agencija za propagandu te ekstremističke organizacije.

"Počinilac napada u gradu Liježu u Belgiji je vojnik Islamske države", navela je ta grupa u saopštenju koje prenosi agencija Amak.

Kako se navodi on je sproveo jučerašnji napad kao odgovor na pozive ekstremista da napadaju zemlje međunarodne koalicije predvođene SAD koje se bore protiv Islamske države u Siriji. 

Napadač je identifikovan kao Bendžamen Erman, 31, zatvorenik na dvodnevnom odsustvu iz zatvora, koji se kako se vjeruje radikalizovao u zatvoru. Ubijen je u okršaju s policijom posle napada. 

Belgijsko tužilaštvo je navelo da prvi elementi istrage ukazuju da bi moglo da se radi o terorističkom napadu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.