Uz pomoć OVIH stvari riješila je problem nadutosti u stomaku
Foto: Ilustracija

Dijeta koja djeluje

Uz pomoć OVIH stvari riješila je problem nadutosti u stomaku

Novinarka Dženi Šugar napisala je tekst za magazin "Pop šugar" u kom je otkrila kako je uspjela da se riješi nadutosti u stomaku - problema koji ju je mučio godinama.

"Osjećaj nadutosti u stomaku sam imala još od studentskih dana. Dvadeset godina sam se osjećala neprijatno, posramljeno, izlovano, nervozno i frustrirano, zato što nijesam znala zašto se javlja. Naravno, posjećivala sam razne gastroenterologe i uradila million testova – niko nije mogao da mi kaže šta tačno nije u redu. Sada, u 41. godini, konačno mogu da kažem da sam riješila problem nadutosti", započinje svoju ispovijest autorka članka. 

"Zahvaljujući čitanju, istraživanju i primjenjivanju određenih savjeta, uspjela sam da otkrijem pet svakodnevnih navika koje sprečavaju nadutost, koje vam prenosim u cjelini", objašnjava autorka, prenosi Super žena. 

Izbacila sam određenu hranu iz ishrane 

"Promjena ishrane je bio moj prvi korak, ali napominjem da me nije to izliječilo. Prije deset godina sam odustala od hrane koja sadrži gluten, ali sam onda shvatila da ne izaziva gluten nadutost, već manjak biljnih vlakana, zbog čega se javljala konstipacija (zatvor). Odustala sam od mlijeka, prerađenih ugljenih hidrata i šećera, a moj sistem za varenje je konačno bio zadovoljan. Uvela sam u ishranu male doze hljeba i paste, ali samo nekoliko zalogaja, kako moj stomak ne bi postao kao balon", kazala je Dženi.

Dijeta povremenog gladovanja 

"Otkrila sam dijetu povremenog gladovanja. Metod dijete 16:8 ima samo jedan princip: jedete tokom osam sati dnevno, a preostalih šesnaest se uzdržavate od hrane. Uz pomoć njega sam uspjela preventivno da djelujem na nadutost, smanjila mi se želja za slatkišima, imala sam osjećaj sitosti, a moj digestivni sistem je počeo normalno da funkcioniše" , objasnila je Dženi.

Jela sam iste obroke svakog dana 

"Tokom svojih studija i mnogo godina nakon diplomiranja konzumirala sam brzu hranu. Pomfrit, pasta, čips i povremeno žitarice su činile osnovu moje ishrane. Gotovo da nikada nijesam jela povrće, sem onog koji se nalazio na površini pice. Kada sam počela da jedem ogromnu salatu svakog dana, koja je zapravo predstavljala obrok, moje tijelo je dobijalo veliku dozu biljnih vlakana. Moja omiljena salata se sastojala od kelja, isjeckane šargarepe, krastavca, crvene paprike, čeri paradajza, slatkog paradajza, avokada, suncokretovih sjemenki i mariniranog tofu sira. Često sam jela i voće, poput borovnica i jabuka", kazala je.

Uzimala sam probiotik 

"Svakog dana sam uzimala probiotik. Znam da sprječava nadimanje jer kada otputujem negdje na produženi vikend i ne ponesem kapsule probiotika, primijetim razliku", objasnila je autorka, prenosi Super žena. 

Povećala sam unos vode 

"Moja flašica od pola litra vode je uvijek bila pored mene, a punila sam je više puta dnevno. Ako ne popijem najmanje dva litra vode svakog dana, mogu da osjetim da moj digestivni sistem ne radi savršeno", zaključila je novinarka Dženi Šugar,prenosi B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.