Zašto ne treba da sušite lice peškirom nakon umivanja?
ilustracija

Zašto ne treba da sušite lice peškirom nakon umivanja?

Iako je mnogima navika da svoje lice nakon pranja suše peškirom, stručnjaci savjetuju da prestanemo sa ovom navikom.

Na internet sajtu Beauticate, koji je specijalizovan za negu ljepote, pojavio se jedan članak u kome stručnjak za ljepotu otkriva da bi trebalo da prestanemo da brišemo peškirom lice nakon pranja. Razlog je hidratacija. 

"Da li znate da zadržavanjem vlage na koži možete da povećate efikasnost svakog proizvoda koji koristite nakon čišćenja lica?", piše autor članka, a potom dodaje: 

"Čak gore od toga, razmislite o svim potencijalnim bakterijama koje se nalaze na vašem peškiru, a koje mogu da izazovu pojavu manjih upala i bubuljica."

U nastavku teksta navodi se da se podrazumijeva da je vaš peškir čist ali "nema poentu koristiti ga ako dijelite kupatilo sa vašim partnerom ili prijateljem". 

Australijski stručnjak za ljepotu Džokelin Petroni je zaključila da koža ostaje vlažna kratko vrijeme nakon pranja, te da bi odmah nakon upijanja vode trebalo da nanesete svoj omiljeni proizvod na lice. 

"Sastojci za njegu kože će se upiti u kožu i bolje obaviti posao ako je vaša koža vlažna. Tada će se svaki preparat bolje upiti i primijetiće vidljive rezultate na koži", istakla je Petroni za "Female".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.