Dan nakon što je izašao iz zatvora ubio tri osobe, pa ubijen u okršaju sa policijom (VIDEO)
Foto:Twiter@cnnbrk

Belgija

Dan nakon što je izašao iz zatvora ubio tri osobe, pa ubijen u okršaju sa policijom (VIDEO)

Tridesetšestogodišnji Benjamin Herman usmrtio je tri osobe u današnjem oružanom napadu u belgijskom gradu Liježu, nakon čega ga je policija ubila, a krvave scene zabilježene su na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Napadač je usmrtio tri osobe, među kojima su i dva policajca je belgijski državljanin koji je nedavno izašao iz zatvora.

List ”Le Soir” javlja kako je napadač Benjamin Herman, rođen 1985. godine, juče izašao iz zatvora Lantin u kojem je boravio zbog krađe.

Istražioci su potom istraživali da li je Benjamin Herman radikalizovan u zatvoru, što je prema navodima belgijskih medija čest slučaj.

"Belgijsko tužilaštvo istražuje ubistvo dva policajca i slučajnog prolaznika u Liježu kao teroristički incident", saopštio je lokalni javni tužilac, precizirajući da su ubijene dvije policajke.

On je u jutarnjim satima usmrtio dva policajca i slučajnog prolaznika.

”Napadač je nožem ranio dva policajca i oduzeo im oružje. Nakon toga, vatrenim oružjem je ubio dva policajca. Potom je usmrtio 22-godišnju osobu koja se nalazila u vozilu“, navodi se u saopšenju Tužilaštva u Liježu

Rečeno je kako je potom ušao u srednju školu i tu uzeo ženu za taoca, a policija je intervenisala. U sukobu su povrijeđena dva policajca, a napadač je neutralizovan u okršaju sa policijom. Prema pisanju medija, ranjeno je i nekoliko policajaca.

 


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.