Dizajn novog Audija Q8 agresivniji od prethodnika
Audi Q8

Uskoro premijera modela

Dizajn novog Audija Q8 agresivniji od prethodnika

Nedjelju dana uoči premijere SUV-a Q8, Audi je objavio novi dizajnerski crtež ovog vozila.

Njemački proizvođač je posljednjih nedjelja i dana pojačao kampanju povodom predstavljanja novog modela Q8. Poslije prve skice na kojoj je bio prikazan izgled zadnjeg dijela vozila, najnoviji "tizer" otkriva detalje prednjeg dijela automobila. 

Sudeći na osnovu crteža, Q8 će imati agersivniji dizajn u poređenju sa Audijem Q7. Naprijed dominira masivna maska hladnjaka i veliki otvori za vazduh u braniku vozila. 

Audi Q8 imaće premijeru 5. juna a očekuje se da osnovnu verziju pogoni četvorocilindarski 2.0 turbo benzinac sa oko 250 konjskih snaga. Za one kojima to nije dovoljno, na raspolaganju je 3.0 V6 sa oko 350 “konja”. 

U ponudi će se kasnije naći i plug-in hibrid sa pomenutim 3.0 litarskim šestocilindrašem, koji će u kombinaciji sa elektromotorom isporučivati blizu 450 ks. Hibridna varijanta biće u stanju da pređe 60-ak km isključlivo na elektro pogon, prenosi B92. 

U vrhu game biće mjesta za RS Q8, koji bi trebalo da dobije 4.0 twin-turbo V8 sa oko 530 ks.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.