Bez golova BiH i Crne Gore
Foto: AA

U Zenici

Bez golova BiH i Crne Gore

Fudbalske reprezentacije Crne Gore i Bosne i Hercegovine odigrale su bez golova (0:0) prijateljski meč na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Prva izglednija prilika viđena je u 33. minutu. Poslije dobre akcije BiH Miralem Pjanić šutira, ali stativa se ispriječila lopti na putu do gola gostiju.

Minut kasnije Kenan Kodro izlazi sam pred golmana Crne Gore, kojeg pokušava da prebaci. Međutim, Danijel Petković maestralno interveniše. Potom Edin Višća prolazi po desnoj strani, na vrhu peterca upošljava kapitena i imenjaka Džeka, koji šutira iz prve. Ali, opet brani Petković. Do kraja prvog poluvremena BiH nije uspjela krunisati terensku inicijativu, pa se na odmor otišlo bez golova.

I drugo poluvrijeme počeo je inicijativom domaćih. Igralo se uglavnom na polovini terena koja pripada Crnogorcima. U 70. minutu brz kontranapad, Haris Duljević je uposlio Džeka koji je šutirao, ali nije bio precizan, pa je na semaforu ostalo 0:0. Duljević odlično šutira u 72. minutu susreta, ali Petković sjajnom paradom loptu skreće u korner.

"Sokoli" su prvi put zaprijetili u 80. minutu kada je iz slobodnog udarca Marko Janković loptu poslao preko prečke gola Ibrahima Šehića.

I do kraja komšijskog duela mreže su mirovale, pa je prvi susret Crne Gore i BiH u istoriji okončan najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Opraštanje Ibiševića, Misimovića i Spahića

Na današnjoj utakmici u Zenici zvanično od aktivnog igranja za reprezentaciju BiH oprostili su se ponajbolji dugogodišnji članovi nacionalnog tima Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, pa je meč u 15. minutu imao i svečani karakter.

2018052823060656534144021Web

Crna Gora će 2. juna u Podgorici igrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. BiH će prvog dana narednog mjeseca u Seoulu "sparingovati" Južnoj Koreji, učesniku Svjetskog prvenstva koje će se igrati u Rusiji od 14. juna do 15. jula ove godine.

Aplauz za himnu Crne Gore

Oko 7.000 navijača BiH na stadionu "Bilino polje" himnu Crne Gore ispratilo je aplauzom.

Tokom utakmice nije bilo niti jednog ni najmanjeg incidenta što je rijetkost kada se međusobno sastaju reprezentacije država nastalih raspadom bivše SFR Jugoslavije.

U Zenici je pobijedio istinski "fair-play" na terenu i tribinama, kako igrača tako i navijača obje selekcije.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.