Ruski
Foto: Ilustracija

Uprkos dogovoru između država

Ruski "suhoji" iznad Libana presreli izraelske borbene avione

Uprkos dogovoru između Izraela i Rusije da se izbjegava konflikt između te dvije zemlje, izraelske vojne avione presreli su ruski lovci iznad Libana.

Hadašot njuz, pozivajući se na libanske i ruske medije, naveo je da su dva aviona izraelskih vazduhoplovnih snaga F-16 presreli ruski avioni Su-34 iznad libanskog grada Tripolija i primorali ih da se udalje. Ni Rusija, ni Izrael nijesu zvanično potvrdili te izveštaje.

Na video-snimku koji je objavljen vide se ruski avioni koji lete iznad Libana, ali nema izraelskih aviona, prenosi Tanjug.

Prema izvještajima koje je citirao Hadašot, ruski avioni možda su učestvovali u vježbama iznad obale u Libanu i Siriji, ali su bili primorani da slete zbog loših vremenskih prilika.

Masdar njuz je izvijestio da je to prvi put poslije više mjeseci da su ruski avioni ušli u libanski vazdušni prostor iz Sirije.

Ta novinska agencija dodaje da je nepoznat razlog njihove misije.

Izraleski avioni često lete iznad libanskog vazdušnog prostora u izviđačkim misijama.

Mnogi izraelski napadi na ciljeve u Siriji takođe se, kako se navodi, izvode iz libanskog vazdušnog prostora, naveo je Tajms of Izrael.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.