Pariz:
Foto:Screenshot

Priznanje za herojski čin

Pariz: "Spajdermenu" orden za hrabrost, državljanstvo i posao vatrogasca

Migrant iz Malija koji je spasio dijete koje je visilo sa balkona dobio je francuski orden za hrabrost, državljanstvo i posao vatrogasca.

Mamudu Gasam se proteklog vikenda uz fasadu popeo na balkon četverospratnice u Parizu i spasio dijete koje je visilo s balkona. Amaterski snimak objavljen na društvenim mrežama postao je viralni hit i na njemu se vidi kako mladi afrički imigrant priskače upomoć unesrećenom djetetu.

Prve ovacije dali su mu prolaznici koji su gledali njegov herojski čin, a zatim ga je javno pohvalila i gradonačelnica Pariza An Idalgo.

Uslijedio je i prijem u Jelisejskoj palati tokom kojeg se Gasamu javno zahvalio i predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Makron je najavio da će Gasamu dati francusko državljanstvo i da će s ordenom za hrabrost raditi kao vatrogasac.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.