Muković 11. maja za titulu prvaka Evrope
ilustracija

Borba u WK federaciji, u kategoriji do 72,5 kilograma, disciplina K1

Muković 11. maja za titulu prvaka Evrope

Crnogorski kik bokser Damir Muković boriće se 11. maja u Rožajama protiv Mađara Karolja Tota za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka Evrope u WK federaciji, u kategoriji do 72,5 kilograma, disciplina K1.

Takmičar rožarskog kluba Univerzum je crnogorski reprezentativac, osvajač medalja na šampionatima svijeta i višestruki učesnik šampionata Evrope. U dosdašnjoj karijeri imao je 87 mečeva, od kojih je 75 dobio.

Muković je kazao da je meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope za njega velika stvar. On je podsjetio da će to biti prva borba za titulu prvaka Evrope u Rožajama u bilo kojem sportu.

"Hvala momcima iz kluba koji su mi puno pomogli, u sparinzima. Spreman sam, iako do meča ima još dvadesetak dana. Uvjeren sam da ću biti u dobroj formi i da ću se predstaviti na pravi način. Dokazaću da sam spreman da osvojim titulu prvaka Evrope", rekao je Muković agenciji MINA.

On je kazao da je njegov protivnik kvalitetan i raznovrstan borac. Kao profesionalac ima je 23 meča, od kojih je 16 dobio, šest izgubio, uz jedan koji je završen neriješeno. Bio je prvak Evrope u federaciji WTKA.

Rožajskoj publici u uvodnim borbama predstaviće se i juniorski prvak svijeta Mensur Murić, osvajač brontanog odličja sa tog šampionata Dejvid Kajević, kao i talentovani Haris Murić, Samed Demić i Rijad Hodžić.