Završeno fudbalsko prvenstvo Crne Gore: Sutjeska šampion, iz lige ispao Dečić
Foto: FSCG

Završeno fudbalsko prvenstvo Crne Gore: Sutjeska šampion, iz lige ispao Dečić

Fudbaleri Sutjeske iz Nikšića, novi su prvaci Crne Gore. Sutjeska, koja je ranije obezbijedila prvo mjesto, savladala je u Podgorici, u posljednjem, 33. kolu Telekom Prve crnogorske lige, ekipu Budućnosti 3:2 i poslije četiri godine osvojila šampionski trofej.

To je treća titula nikšićkog tima, koji je najbolji bio i 2013. i 2014. godine. 

Važnu pobjedu ostvario je Grbalj, koji je u Radanovićima savladao Mladost 2:1 i šampionat završio kao četvrtoplasirani. 

Grbalj će, ukoliko Mladost u finalu Kupa Crne Gore pobijedi Igalo, igrati Ligu Evrope. 

Bez pobjednika završen je duel Rudara i Zete u Pljevljima, 0:0. 

Pobjedom u posljednjem kolu opstanak je obezbijedila Iskra, koja je u Tuzima savladala Dečić 3:0. U duelu za osmo mjesto i povoljnijeg rivala u baražu, Petrovac je savladao Kom Eurozoks 1:0. 

Sutjeska je šampionat završila sa 79 bodova i ima 22 više od drugoplasirane Budućnosti. Mladost je osvojila 51, a bod manje Grbalj. 

Sutjeska će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će kvalifikacije za Ligu Evrope igrati Budućnost, Mladost i Grbalj ili Igalo. 

Naredne sezone u Drugoj ligi igraće Dečić, dok će prvoligaški status, kroz baraž, pokušati da sačuvaju Petrovac i Kom Eurozoks. Rival prvoligaškim ekipama biće drugoplasirana i trećeplasirana ekipa Druge lige. 

Povratak u društvo najboljih izborio je Mornar.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.