Mikrotalasna ne mora da vam služi samo za podgrijavanje hrane
Ilustracija

Mikrotalasna ne mora da vam služi samo za podgrijavanje hrane

Mikrotalasna rerna nije pravi izbor za pripremu gurmanluka, ali ako žurite, brz i ukusan obrok možete spremiti i u njoj.

Sve vrste jaja možete napraviti u mikrotalasnoj.

Za kajganu naprskajte činiju uljem u spreju, dodajte jaja, malo mlijeka, soli i bibera i umutite viljuškom. Ubacite u mikrotalasnu na minut, zatim promiješajte. Ako nije dovoljno, uključite na još pola minuta.

Za jaja na oko, prazan tanjir uključite na dva minuta, zatim dodajte pola kašičice putera da se otopi. Razbijte jaje na tanjir, probušite žumance i ubacite u mikrotalasnu na 45 sekundi. Poširana jaja napravićete tako što ćete razbiti jaje u činiju napunjenu vodom. Pokrijte činiju tanjirom, zatim pecite u mikrotalasnoj minut. Ako bjelance nije gotovo, vratite na još 15 sekundi.

Vjerovali ili ne, i rižoto možete spremiti u mikrotalasnoj i to za 10 minuta. Počnite sa malo crnog luka i putera koje zagrijevate minut i po. Zatim dodajte bijeli luk, četvrtinu šolje pirinča i isto toliko supe. Pokrijte prianjajućom folijom i na nižoj temperaturi zagrijevajte dva minuta.

Promiješajte, pa ponovite. Zatim dodajte kašiku vina, pečurke, pokrijte folijom i zagrijevajte još nekoliko minuta. Na kraju začinite, dodajte parmezan i zagrijte još minut.

Lako je peći bijeli luk u rerni, treba vam samo malo soli, bibera, maslinovog ulja. Ali ako nemate dovoljno vremena, sve ove sastojke ubacite u činiju na sedam minuta u mikrotalasnu.

Alo.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.