Franca: Zakupili smo dvije klanice, opremamo treću
Foto:Kodex

Nakon požara

Franca: Zakupili smo dvije klanice, opremamo treću

Nakon velikog požara u kojem je oštećeno oko 90 procenata proizvodnih i poslovnih kapaciteta, fabrika Mesopromet nastavila je proizvodnju i dio poslova odvija se nesmetano.

Vlasnik kompanije Hilmo Franca kaže da su zakupili dvije klanice manjih kapaciteta.

- Takođe, opremamo našu treću klanicu tako da smo prevazišli taj problem. Što se tiče proizvodnje i prerade gotovih proizvoda, pršute i ostalog, konsolidovali smo se i radimo sa 60 procenata kapaciteta, dok prerada kobasica, salama, treba da počne do kraja juna - kazao je Franca Pobjedi.

Prema riječima vlasnika firme, sada su fokusirani na adaptaciji oštećenog pogona.

- Pogon klanice je samo dijelom oštećen, tako da se nadam da ćemo i to ubrzo osposobiti za obavljanje djelatnosti. Ostali oštećeni djelovi fabrike se raščišćavaju i uklanjaju. Predstoji nam veliki rad i trud, ali uz pomoć Vlade, lokalne uprave, nadam se da ćemo vrlo brzo postaviti fabriku na noge - kazao je Franca.

Mesopromet zapošljava oko 800 radnika u proizvodnji i prema riječima France još su zaposleni.

- Svi su pomagali u gašenju požara i spašavanju inventara, pokazali su zdravi odnos i poštovanje i prema meni i poslu koji obavljaju. Veliku pomoć i podršku dobili smo i od mnogih građana i privrednika, na čemu sam im zahvalan- kazao je vlasnik fabrike. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.