Zidan: Šanse 50:50; Ronaldo živi za ovakve duele
Zidan

Uoči finala

Zidan: Šanse 50:50; Ronaldo živi za ovakve duele

Trener madridskog Reala Zinedin Zidan ne prihvata ulogu favorita u finalu Lige šampiona sa Liverpulom, već ističe da su šanse 50-50.

"Tako je u svim finalima. Moramo da odigramo sjajno da bismo pobijedili. Ne osjećamo se kao favoriti. Fudbal je jednostavna igra. Na terenu su dva tima. Na tebi je da pronađeš način da ugroziš protivnika i odbraniš se od njegovih napada", izjavio je francuski stručnjak na konferenciji za medije.

Madriđani će se protiv Crvenih boriti za treću titulu šampiona Evrope u nizu, a ukupno 13. u klupskoj istoriji.

"Srećni smo što smo došli u priliku da budemo u još jednom finalu. To nije lako, iza nas je mnogo posla. Ovi dani su jedinstveni. Moramo da iskoristimo to. Normalno je da su pojačane emocije, to je čak i bolje. Volim da se takmičim, to je moja strast".

Francuz će za protivnika na klupi imati Njemca Jirgena Klopa, o kojem je govorio u superlativima.

"Izuzetno poštujem Klopa, on ima mnogo iskustva, sjajno je ono što je uradio u fudbalu do sad. Ipak, ne bih rekao da smo slični treneri, svi smo mi različiti na neki način".

Zidan je istakao da još ne zna kojih 11 igrača će početi meč u Kijevu, ali da je važno da je najbolji fudbaler tima Kristijano Ronaldo spreman.

"Najteži momenat za trenera je kad mora da odabere tim za finale. Neki igrači čak neće biti ni u 18, ali oni su svjesni toga i moraju da prihvate. Izbor ekipe je moja odgovornost. Kristijano je spreman za meč. Možda nije 150 odsto, ali i kad je na 140 mi ne brinemo. On živi za ovakve duele", zaključio je trener Reala.

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.