Mirko Vučinić završio karijeru
Mirko Vučinić

Mirko Vučinić završio karijeru

Jedan od najboljih crnogorskih igrača svih vremena Mirko Vučnić završio je igračku karijeru.

“Igram golf iz hobija. Ovdje su pisale novine da sam profesionalni igrač golfa, što nije tačno. Postati profesionalni igrač je veoma teško, skoro nezamislivo. Ovdje se taj sport slabo I nadam se da će se to promijeniti. Što se tiče fudbala, to je to”, rekao je Vučinić za Televiziju Vijesti.

On se trenutno nalazi u Podgorici, gdje završava trenersku školu Centra za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Crne Gore.

“Želim da probam jer me ovaj posao zanima jer sam godinama u fudbalu. Volio bih da vodim neku ekipu. Radio sam trening sa djecom, dopalo mi se I išlo je bolje od očekivanja. Sarađivao sam sa mnogim trenerima i svi su mi nešto dali. Volio bih da napravim kombinaciju svih njih i od toga napravim jednu cjelinu. Privlači me ovaj posao, ali vidjećemo što će donijeti budućnost”, istakao je Vučinić.

Vučinić je već sa 16 godina napustio rodni Nikšić i otišao u Leće. Potom je prešao u Romu, gdje je porveo pet godina. U julu 2011. godine otišao je u Juventus sa kojim je osvojio tri Skudeta prije odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 45 utakmica i postigao je 17 golova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.