Babić i Mekluni potpisali Sporazum o finansiranju
Foto: Ministarstvo ekonomije

Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori

Babić i Mekluni potpisali Sporazum o finansiranju

Podrška razvoju sektora privrede, biznis zona i biznis klastera, zatim procesu strateškog planiranja razvoja jedinica lokalne samouprave, kao i razvoju nacionalnog brenda biće i ove godine u fokusu zajedničkog projekta Ministarstva ekonomije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), za koji će biti opredijeljeno 120.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Generalni direktor za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Radosav Babić i stalna predstavnica UNDP-a za Crnu Goru Fiona Mekluni potpisali su danas Sporazum o finansiranju, u cilju nastavka implementacije projekta „Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori“.

„Tri direktorata u Ministarstvu ekonomije, i to Direktorat za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljane EU fondovima, Direktorat za razvoj i Direktorat za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača, opredjelili su finansijsku podršku u iznosu od 70.000 eura, dok će ukupan budžet za realizaciju projekta sa kontribucijom UNDP-a iznositi 120.000 eura“, kazao je Babić.

Cilj projekta je, kako je dodao, jačanja sektora mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, unapređenje saradnje sa jedinicama lokalne samouprave i razvoja poslovne infrastrukture, ali i unaprjeđenje konkurentnosti države i njene bolje vidljivosti i prepoznatljivosti na inostranom tržištu.

„Rezultati koje smo realizacijom ovog projekta ostvarili prethodnih godina, govore nam da smo na pravom putu kada je u pitanju saradnja sa privrednim sektorom i jedinicama lokalne samouprave. Svakako bih izdvojio projekat 'Biznis karavan', čijom smo realizacijom omogućili veću transparentnost državnog aparata, direktnu komunikaciju sa privrednim sektorom i doprinjeli da sve aktivnosti sprovedene u okviru projekta budu predstavljene ciljnim grupama", kazao je Babić i podsjetio da je u okviru 9 programa finansijske i tehničke podrške razvoju biznisa Ministarstvo ekonomije za 2018. godinu opredijelilo oko 1,8 miliona eura.

Stalna predstavnica UNDP-a za Crnu Goru Fiona Mekluni kazala je da je veoma zadovoljna što su se dosadašnje aktivnosti pokazale korisne za poboljšanje ukupne poslovne klime u državi, privlačenje investitora i stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje.

„To je razlog zašto smo u UNDP-u zadovoljni što aktivnosti na ovom projektu nastavljaju sa realizacijom i u 2018. godini, i to sa nekim novim inicijativama, kao što su one koje se odnose na promociju nacionalnog brenda, za koju sam sigurna da će biti jednako uspješna i efikasna kao ostale aktivnosti realizovane u prethodnim godinama“, kazala je Mekluni.

Projekat „Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori“ realizuje se u kontinuitetu od 2014. godine.

Projekat podrazumijeva sprovođenje aktivnosti koje se odnose na: podršku razvoju i jačanju kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, tehničku podršku daljem razvoju klastera, podršku procesu strateškog planiranja razvoja jedinica lokalne samouprave, realizaciju Biznis karavana i nacionalni brend.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.