Dedeić: Ne glasajte u grču i za manje zlo, nego po savjesti u državi u kojoj inače sve propada
Dobrilo Dedeić

Besprizorno ponižavanje srpskog naroda

Dedeić: Ne glasajte u grču i za manje zlo, nego po savjesti u državi u kojoj inače sve propada

Najveća sramota, uz režimsku poharu socijalnih i ekonomskih resursa u Podgorici, jeste besprizorno ponižavanje srpskog naroda i poražavajuće je da od uvođenja višepartijskog sistema, 1990. godine, obični Srbi nisu ništa ostvarili za svoje porodice u glavnom gradu Crne Gore, saopštio je Dobrilo Dedeić, nosilac liste srpske koalicije u Podgorici.

"Svaki četvrti stanovnik Podgorice je pripadnik drugog po brojnosti naroda, ali je tek svaki pedeseti zaposleni u državnim i organima lokalne samouprave nacionalni Srbin. Odgovornost za takvo stanje snosi Demokratska partija socijalista sa svim frakcijama koje su bile njeni koalicioni partneri i stvorili klasu crnogorske etnokratije koja kontroliše više od 90 odsto državnih resursa", kazao je Dedeić.

Kako je naveo, polovinu odgovornosti snose i oni iz lažne opozicije koji od jednog do drugog izbornog ciklusa obećavaju rušenje vlasti, a Đukanovića održavaju porazima koje često predstavljaju kao pobjede. Vrijeme je, kako navodi, da se Srbi osvijeste, da učine isto ono što već dvije decenije rade Albanci i Bošnjaci u Crnoj Gori. Kolektivni interes i zakonska prava kao prioritet, a radna mjesta kao jedino mjerilo realnog učešća u javnom životu.

Poziva građane Podgorice da ne dozvole da ih varaju pričama o sabiranju i rasipanju glasova.

"Istina je da je rasut onaj glas koji ste primorani ucjenama da date DPS-u. Podjednako je prosut i bezvrijedan i onaj koga bacite u prašinu glasajući Demokratski front koji vas osam godina ubjeđuje da su već pobijedili Đukanovića. Istina je da su 2015. godine prodali proteste tako što je njihov današnji kandidat za gradonačelnika Podgorice saopštio, u trenutku kada je postojala kritična masa pred Skupštinom Crne Gore, da navodno ne može da kontroliše nezadovoljne ljude. Onda su lideri nestali, a nastupili su, sjetite se, potom režimski batinaši i tukli nedužni narod", kazao je.

On je kazao da ne prosipaju glas na njih i ne zaborave kako su se, nakon svih obećanja, vratili u parlament iako su se, nakon afere Državni udar, zakleli da nikada neće kročiti tamo.

"DPS je svjestan da ga Demokratski front nikada ne može pobijediti na izborima, baš kao što u Demokratskom frontu savršeno razumiju da im upravo DPS i povremeni režirani fizički sukobi garantuju doživotne beneficije", kazao je.

Jedino u takvom sistemu, kako navodi, kandidat za gradonačelnika Podgorice iz redova DF-a državi može da duguje pola miliona evra i da se kreditno zadužuje milion evra sa hipotekom na visinu tek petine kredita. Sve u saradnji sa najbližim poslovnim ljudima iz okruženja Mila Đukanovića. Kako je kazao, baš kao što sin predsjednika države pravi novu porodičnu imperiju zadužujući se kod strica koji se prije toga zadužuje kod države, pa pomaže sinovcu sa ''skockanim'' papirima.

"Zato, 27. maja, stisnite petlju, ne glasajte u grču i za manje zlo, nego po savjesti u državi u kojoj inače izgleda sve propada. Dajte da se iskreno prebrojimo. Da se zna koliko nas ima, koliko je antisistemski orijentisanih ljudi, a koliko kalkulanata. Zaokružite broj deset, Srpsku koaliciju, jedinu nadu da se sistem može srušiti antisistemskom borbom, te da će i Podgorica ponovo biti uvažen grad.  Vrijeme je da se Srbi pitaju", zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.