Otarasite se ovih stvari iz kuće i primijetićete kako se energija mijenja
Foto: Ilustracija

Odmah ih pobacajte

Otarasite se ovih stvari iz kuće i primijetićete kako se energija mijenja

Feng šui, drevna kineska vještina, vodi se najprije time da vaš dom ne bude opterećen nepotrebnim stvarima. On uključuje pravilno pozicioniranje svjetla, namještaja, odabir boja zavisno od namjene prostorije, sve u cilju pravilnog protoka energije.

Neke stvari jednostavno se smatraju lošim, one dozivaju negativnu energiju, crpe pozitivnu i potrebno je što prije ih se osloboditi.

1. Suvo, vještačko i uvelo cveće

Feng šui tradicija smatra da je držanje suvog cvijeća ili uvelih biljki nedopustivo, jer biljke simbolizuju rast i prosperitet, a to se svakako ne može vidjeti na osušenom cvijeću ili biljkama. Ovo uključuje i porpuri, koji mnogi koriste kao osvježivač prostora. Ukoliko volite cvijeće, nabavite novi buket ili saksiju, jer vam stari predstavlja stagnirajuću energiju, koja vas usporava i unazađuje. Neka vaše cvijeće bude nadomak vrata, kako bi pozitivna energija naišla na pojačanje tokom svoje cirkulacije.

2. Nefunkcionalni aparati

Stručnjaci za feng šui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestovati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

3. Stvari kojima je istekao rok trajanja

Rok trajanja namirnica i lijekova je bitna stavka u Feng šui konceptu. Hrana se posmatra kao sposobnost pojedinca da daje i prima ljubav, te ukoliko je vaš frižider prepun hrane koja više nije upotrebljiva, rizikujete da poljuljate mir i stabilnost voljenih osoba. Takođe, nakon što očistite frižider, osjetićete mir i spokoj. Lijekovi i kozmetika kojima je istekao rok ne samo da štete zdravlju, već donose opasnost. Opuštanje i relaksacija su nemogući ako je vaš dom zatrpan starim i neupotrebljivim preparatima za njegu, kao i lijekovima bilo koje vrste.

4. Specifične fotografije

Za kraj: fotografije. One imaju jak uticaj na podsvijest i sadrže energiju čiji intenzitet nije zanemarljiv. Zato je važno da ne čuvate fotografije svojih bivših partnera, čak iako ste ostali dobri prijatelji. Posebno je opasno da ih držite na vidljivim mjestima. Ne morate da se otarasite fotografija, već ih odložite u ostavu ili neki kutak koji nije istaknut u vašem domu.

Izvor: Telegraf/ Atma

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.