Rašović: Da Podgorica bude grad kulture
Milorad Rašović

Rašović: Da Podgorica bude grad kulture

Na promotivnom skupu Srpske koalicije u Piperima, visoki funkcioner i odbornički kandidat toga saveza Milorad Rašović je poručio da Podgorica ima sve preduslove da bude grad kulture ako narod 27. maja donese odluku da poštuje prošlost i da šansu budućnosti.

''Podgorica je prije svoga prvog gradonačelnika, Marka Miljanova, bila turska kasaba. Prije Stefana Nemanje kulturološki je nije bilo. Zato ćemo da zaštitimo i Nemanjin grad i Medun, ali i ovaj kulturni dom na Drezgi. Napravićemo od njih mjesta hodočašća za sve ljude dobre volje. Vratićemo ulicu Nemanjina obala, oko toga nema kompromisa. Skaline ne smiju biti izgubljen sadržaj, i njih moramo vratiti namjeni i gradu. To je nekoliko od desetina brojnih razloga zbog kojih stranac može i treba da dođe u Podgoricu. Baš kao što rado dolazi u knez Mihailovu u Beogradu ili sarajevsku Baščaršiju'', kazao je Rašović.

Zato smo i došli u Pipere u kojima se u svakoj ozbiljnoj državi čiji je Crna Gora bila dio, vodilo računa o kulturnim dešavanjima. Prije svega u društvu ''Ljubo Božanović'', rekao je on.

''Među Stijenom, među Vežešnikom, Kaznovicom, do Spuške Glavice odakle je i pjesma krenula, na ljudsku nas riječ naučila. S Lukavice, te je Komu šalji. Dom na Drezgi odavno nam poje i još davno pojanje se čulo. Neka Drezga ponovo bude mjesto kulturnih dešavanja, a ne isključivo političkih skupova'', poručio je Rašović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.