Haliti odustao od funkcije, sestri prijeti i do tri godine zatvora
KCCG

Slučaj zamijenjene bebe

Haliti odustao od funkcije, sestri prijeti i do tri godine zatvora

Doktor Azis Haliti odbio je funkciju vršioca dužnosti direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra. On je na to mjesto juče zvanično postavljen, nakon što je direktorica KCCG Zorica Kovačević prije dva dana, zbog skandala sa zamjenom bebe, smijenila dr Vojislava Miketića.

Međutim, nakon što je imenovan za v.d. direktora, o čemu postoji akt, odnosno rješenje koji je potpisala direktorica KCCG Kovačević, Haliti se predomislio.

Haliti je Vijestima jutros rekao da je, nakon razgovora i imenovanja, usmeno obavijestio medicinsku direktoricu KCCG Snežanu Raspopović da ipak ne bi da se prihvati funkcije v.d. direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Smijenjeni direktor Klinike Vojislav Miketić se juče oglasio, tražeći da odgovornost snose i oni iznad njega, direktorica i ministar zdravlja Kenan Hrapović, ako smatraju, kako je naveo, da je kriv što je medicinska sestra otpustila porodilju sa tuđom bebom.

U znak podrške smijenjenom ljekaru, juče se ispred KCCG okupio dio njegovih kolega. I ljekar Predrag Bajić rekao je da, ako se desio neki propust, moraju početi od toga da najveću odgovornost mora da snosi vrh, odnosno ministar, direktor, pa tek onda zaposleni.

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) formiralo je predmet povodom krivične prijave koju je KCCG podnio protiv medicinske sestre Ž.R. koja je napravila propust.

“U ovom tužilaštvu je formiran predmet zbog krivičnog djela-promjena porodičnog stanja protiv Ž.R.I. Pokrenut je izviđaj”, saopštila je Vijestima portparolka ODT Danka Ivanović Đerić.

Menadžment KCCG ranije je saopštio da osnovano sumnjaju da se u slučaju zamjene beba radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu.

Oni medicinsku sestru sa dvodecenijskim stažom terete za “promjenu porodičnog stanja djeteta”, a za to je Krivičnim zakonikom propisana kazna zatvora do tri godine. KCCG je razriješio dužnosti načelnicu Odjeljenja za terminsku novorođenčad Azru Begović i glavnu sestru Anđelku Dujović. Protiv njih i dežurnog ljekara neonatologa pokrenuti su i disciplinski postupci.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.