Vojinović: Rotacionim parking sistemima ćemo na maksimalan način iskoristiti ograničeni prostor
Jadranka Vojinović

Predložila nekoliko inovativnih rješenja

Vojinović: Rotacionim parking sistemima ćemo na maksimalan način iskoristiti ograničeni prostor

Kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene (SDP-DEMOS-slobodni građani) Jadranka Vojinović predložila je nekoliko inovativnih rješenja za prevazilaženje problema nedostatka parking mjesta.

„Po uzoru na razvijene gradove Evrope predlažemo rješenja kojima se znatno efikasnije koristi deficitarni prostor za parkirališta. Instaliraćemo montažne konstrukcije kojima će se na maksimalan način iskoristiti ograničeni prostor koji je predviđen za parkirališta. Rotacioni parking sistem funkcioniše tako što vozač samo ostavi automobile na platformu koja vozilo podiže nagore, ostavljajući za sobom slobodnu platformu”, objasnila je Vojinovićeva.

Kako je navela, vozač pri povratku unosi broj platforme na kojoj je njegovo vozilo. Prednost ovakvog sistema je izuzetna ušteda prostora, jer na prostor za dva parking mjesta dobijamo mogućnost postavljanja i do 16 parking mjesta.

Ona smatra da broj automobile koji uveliko prevazilazi broj parkirališta u Glavnom gradu stvara potpuni haos, te da nema dijela grada u kojem ne postoji problem sa parking prostorom. Ističe da su vozači su usljed nedostatka parking mjesta primorani na nepropisno parkiranje koje pravi velike smetnje u funkcionisanju saobraćaja. Posebno su pogođeni djelovi grada: Centar, Preko Morače, City kvart I Stari Aerodrom.

“Iniciraćemo eksperimentalnu instalaciju navedenih sistema u djelovima grada koji imaju gorući problem parking mjesta i deficit korisnog prostora”, zaključila je Vojinovićeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.