Kraljevsko vjenčanje: Ljubavna bajka koja se ostvarila (FOTO/VIDEO)
Izvor:Twiter

Kraljevsko vjenčanje: Ljubavna bajka koja se ostvarila (FOTO/VIDEO)

Svjetska elita prisustvovala je ceremoniji vjenčanja princa Harija i Megan Markl. Nakon što su izgovorili sudbonosno DA i razmijenili zavjete hor je zapjevao numeru "Stand by me".

Britanski princ Hari i Megan Markl zvanično su proglašeni mužem i ženom danas na ceremoniji punoj emocija u crkvi Svetog Džordža u dvorcu Vindzor, mjestu punom istorije za britansku monarhiju.

Par je proglasio vjenčanim nadbiskup Kenterberija Džastin Velbi, poglavar Anglikanske crkve, pošto su razmijenili obećanja da će voljeti jedno drugo dok ih "smrt ne razdvoji" pred oko 600 zvanica među kojima su bili kraljica Elizabeta Druga i njen suprug princ Filip kao i čitava plejada zvijezda, prenosi Beta.

Brtansko-američki par sada će zvanično biti poznat pod imenom vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, i vojvotkinja će zauzeti svoje mjesto među visokim članovima kraljevske porodice. 

Oni su posle ceremonije izašli ispred crkve da pozdrave odabrane okupljene obožavatelje, posle čega su krenuli u otvorenim kočijama u svadbenu povorku ulicama Vindzora, gdje ih je dočekalo mnoštvo svijeta. 



Megan Markl su do oltara dopratili britanski prestolonasljednik, otac mladoženje princ Čarls i 10 malih paževa i deveruša. Među djecom su bili i  četvorogodišnji princ Džordž i trogodišnja princeza Šarlot, djeca Harijevog starijeg brata princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža.

Britanci ponosni

Na hiljade obožavalaca okupilo se danas u Vindzoru. Mnogi nose britanska obilježja, ogrnuti su zastavama.

"Ovo je trenutak kada svi možemo da slavimo preporod kraljevske porodice. Ovo je i trenutak kada cijela zemlja može da se ujedini, umjesto da bude podijeljena. Ovo je dan kada se možete ponositi time što ste Britanac", kaže Keni Mekinli (60) iz Škotske, prenosi Tanjug. 

Megan nosi vjenčanicu koju je kreirala britanska dizajnerka Kler Vejt Keler. Na glavi nosi tijaru koju joj je specijalno za ovu priliku pozajmila princeza Meri.

DdjcQYmXkAIWpmz

Foto:Reuters

Ona na vjenčanju nosi prsten od velškog zlata, koji je poklon engleske kraljice Elizabete. 

DdjjVUjW0AAgP0j1

 

Britanski princ Hari (33) i američka glumica Megan (36) upoznali su se prij skoro dvije godine. Par se vjerio početkom novembra 2017. 
Foto:Tanjug/AP

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.