Princ Hari i Megan Markl izgovorili sudbonosno
Foto:Screenshot

Kraljevsko vjenčanje

Princ Hari i Megan Markl izgovorili sudbonosno "DA" (VIDEO)

U kapeli dvorca u Vindzoru u toku je vjenčanje britanskog princa Harija i Megan Markl kome prisustvuje 600 ljudi.

Sveštenika je održao propovijed kojeg je izabrala mlada. Riječ je o dijelu protestantske tradicije da se spajaju različite kulture iako mlada i mladoženja ne pripadaju istim crkvama, uključuju se propovijedi iz različitih vjerskih varijanti. 

Tradicija potiče iz grčkog dijela porodice, ali je ovakvom običaju doprinijelo i interesovanje princa Čarlsa za pravoslavnje koji je dao milion funti za obnovu Hilandara.

Princ Hari i Megan Markl izgovorili su sudbonosno "da". 

Nadbiskup je ne samo obavezao mladu i mladoženju da se poštuju i vole, već je obavezao njihove porodice da im u tome pruže podršku. 

 
 
Megan se pojavila u jednostavnoj bijeloj vjenčanici sa dugim velom i tijarom. 
 
Megan Markl stigla je do kapele "rols rojsom" prešavši 16 kilometara od hotela, a sa obje strane puta pozdravljale su je hiljade ljudi.
 
Princ Čarls dopratio je mladu do oltara umjesto njenog oca koji je u bolnici. 

Svi prisutni dobili su brošure u kojima se precizno navodi kako će teći ceremonija, kako bi mogli da učestuju u pjevanju.

Britanska kraljica Elizabeta dodijelila je danas princu Hariju titulu vojvode od Saseksa, što znači da će njegovoj vjerenici, američkoj glumici Megan Markl poslije današnjeg vjenčanja biti dodijeljena titula vojvotkinje od Saseksa.

Britanska premijerka Tereza Mej uputila je čestitku kraljevskom paru putem društvenih mreža i poželJela svim okupljenima "predivan dan". Ona nije pozvana na vjenčanje, baš kao ni drugi političari.

Kodex/B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.