Demokrate Pljevlja: Izgradićemo kružni tok i riješiti problem saobraćajnih gužvi (VIDEO)
Foto: Demokrate Pljevlja

Lokalni izbori

Demokrate Pljevlja: Izgradićemo kružni tok i riješiti problem saobraćajnih gužvi (VIDEO)

Demokratska Crna Gora želi da i Pljevlja dobiju lokalnu upravu koja će, napokon, staviti fokus na konkretne probleme i potrebe građana Pljevalja. Pljevlja su grad koji i dalje nema izgrađen ni jedan kružni tok, iako su saobraćajne gužve na najprometnijoj raskrsnici u gradu, na Trgu Patrijarha Varnave i neuređenost ambijenta jednog od najljepših dijelova grada takvi da je izgradnja kružnog toka, prvog u Pljevljima, odavno neophodna, saopštile su Demokrate Pljevlja.

Kružni tok čiju su realizaciju Demokrate pripremile neće biti kružni tok radi kružnog toka, kakva je praksa, kako su naveli, postojala u opštinama u kojima je DPS na vlasti, nego objektivna i prijeka potreba građana Pljevalja.

"Takvim postupkom bi se riješio problem saobraćajnih gužvi i stalo bi se na kraj u najmanju ruku – zbunjujućoj raskrsnici koja predstavlja crnu tačku u saobraćaju. Demokrate uvijek vode računa i o tome da opštine u kojima su na vlasti ostvaruju i estetski ugođaj i ekološku funkciju svojim žiteljima i posjetiocima, pa će i u sklopu našeg kružnog toka biti posađeno visoko i nisko rastinje", saopštile su Demokrate.

Kako su naveli, nije potrebno reći koliko je novih stabala uvijek potrebno Pljevljima u uslovima godinama aktuelnog aerozagađenja u kojima živi i diše stanovništvo Pljevalja. Demokrate ističu da će makar svaka nova sadnica, naročito u centru grada, životnu sredinu u Pljevljima učiniti koliko-toliko zdravijom do konačnog rješenja problema sa otrovnim supstancama u vazduhu Pljevalja.

"Kružni tok, rastinje na njemu, sa predviđenim formiranjem parka i postavljanjem spomenika Patrijarhu Varnavi, činiće prepoznatljivu zaokruženu ambijentalnu cjelinu, koja će biti jedan od prepoznatljivih simbola Pljevalja. Želimo da uljepšamo život građanima kao isveukupnu sliku našeg grada. Zato, dođi kući jer imamo plan za moderan grad", zaključile su Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.