CeMI akreditovao 836 posmatrača za nadgledanje lokalnih izbora
Foto: Ilustracija

Prijaviti sve nepravilnosti

CeMI akreditovao 836 posmatrača za nadgledanje lokalnih izbora

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) akreditovao je danas u Državnoj izbornoj komisiji 836 kratkoročnih posmatrača koji će nadgledati lokalne izbore zakazane za 27. maj, saopšteno je iz te organizacije.

Predstavnik CeMI-ja, Ivan Vukčević, rekao je da će ta organizacija pratiti izborni proces na biračkom mjestu, rad Državne i opštinskih izbornih komisija, kao i vršiti paralelno prebrojavanje glasova.

„Kad je u pitanju komunikacija sa građanima i medijima, imaćemo komunikaciju putem društvenih mreža, putem veb sajta www.izbori2018.me, kao i putem redovnih pres konferencija koje ćemo organizovati u toku izbornog dana“, kazao je Vukčević nakon predaje akreditacija.

CeMI, kako je rekao, poziva građane da prijave nepravilnosti ukoliko ih uoče u toku izbornog dana.

„Građani će to moći uraditi putem društvenih mreža i posebnog broja koji će tog dana biti za nepravilnosti i na taj način pomoći da proces monitoringa prođe na ispravan način. Tačnije, da tokom dana imamo informacije kako od naših posmatrača, tako i od građana u dijelu izvještavanja o nepravilnostima na biračkom mjestu i van njega“, rekao je Vukčević.

slika0518120759

Ivan Vukčević

On je najavio da se prve projekcije preliminarnih rezultata mogu očekivati „ubrzo nakon zatvaranja biračkih mjesta“,

„Vjerujemo da će do biti oko 22, 23 sata, u zavisnosti kako rezultati budu pristizali“, pojasnio je Vukčević.

On je rekao da je nadgledanje lokalnih izbora dio projekta  „Neka slobodni izbori postanu navika! – Izgradnja povjerenja u integritet izbornog procesa u Crnoj Gori“, koji je podržala Ambasada Njemačke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.