Zaplijenjene 72 vreće sa novcem i nakitom kod bivšeg premijera Malezije
Foto: Tanjug/AP

Osumnjičen za pronevjeru oko 640 miliona eura

Zaplijenjene 72 vreće sa novcem i nakitom kod bivšeg premijera Malezije

Malezijska policija zaplijenila je 284 kutija u kojima su pronađene 72 vreće s novcem i nakitom u domu bivšeg premijera Malezije Nadžiba Razaka protiv kojeg se vodi istraga o pronevjeri novca, prenijeli su lokalni mediji.

"Naše osoblje je provjerilo kartone i otkrilo novac u raznim valutama kao i satove i nakit u 72 vreće", saopštila je policija i dodala da su pronađene i vrijedne ženske tašne marke Hermes i Luj Viton.

Zaplijenjena roba pronađena je na luksuznom imanju bivšeg premijera na kojem se nalazi i vrijedan namještaj, prenosi Beta.

Nova vlada Mahatira Muhameda (92) saopštila je da želi da vrati novac i vrijednosti koje je pronevjerio Razak po dolasku na vlasti 2009. godine.

Razak, kojem je zabranjeno da napusti zemlju zbog istrage, osumnjičen je za pronevjeru oko 640 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.