Krivična prijava protiv Cetinjanina: Na kamatu dao 15.000 eura
Ilustracija

Krivična prijava protiv Cetinjanina: Na kamatu dao 15.000 eura

Cetinjska policija juče je nadležnom tužiocu podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv Č.V. (48) iz Cetinja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.

Naime, službenici OB Cetinje su, 16.maja nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv Č.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo na štetu Z.S.

"On je, kako se sumnja, sa oštećenim Z.S. tokom 2011. godine ugovorio da mu pozajmi novac na tzv. zelenašku kamatu u iznosu od 15.000 eura, te da mu oštećeni mjesečno isplaćuje određeni iznos na ime te kamate do otplate duga.

Sumnja se da je oštećeni Z.S. osumnjičenom Č.V. isplaćivao tzv. kamatu do 2014. godine", navodi se u saopštenju policije.

Oštećeni Z.S. je, kako se sumnja, prilikom ugovaranja tzv. zelenaške kamate osumnjičenom kao sredstvo obezbjeđenja u zalog dao nepokretnost odnosno plac, a kojom prilikom je sastavljen i fiktivni ugovor o kupoprodaji koji je kod notara zaveden kao pravi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.